Tuesday, April 5, 2022

DEPREM: GEOENGINEERS

5 Nisan 2013 tarihinde Prof.Dr.Ali Osman Öncel tarafından yapılan açıklama üzerinden neredeyse 10 yıl geçti ve bu geçen süre içerisinde yerel yönetimlerde 'GeoEngineers' sayısında bir artış oldu mu?

"Yer Bilimcilerin (Jeofizik Mühendisi ve Jeoloji Mühendisi) her belediyede muhakkak istihdam edilmesi ve Yer Bilimleri Araştırma Raporlarında muhakkak Yer Bilimleri Odalarından onaylatılması istenmelidir. Yer Bilimcilerin istihdam edilmediği belediyeler ve temsil ettikleri yönetim anlayışları, Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riski Büyüten Yaklaşımla, Kentsel Çöküşüme Hizmet ederler. Bir an önce, en az bir Jeofizik Mühendisi ve bir Jeoloji Mühendisi alınması her belediye için sağlanması gereken minimum standart olarak kabul edilmeli, Yer Bilimsiz Belediye Yönetim Düzeni en kısa zamanda bitirilmelidir. Aksi durum, RİSKİ büyüten ve Kentsel Çöküşüme hizmet eden yönetim pozisyonudur."





No comments:

Post a Comment

İstanbul'da Deprem Risklerini Azaltma: Gelenek ve Teknolojinin Buluşma Noktası

İstanbul'un tarihiyle modernliğin buluştuğu bu büyülü şehirde, başka bir kesişim daha var - geleneklerle sürekli gelişen teknolojinin uy...