Thursday, June 15, 2023

Çocuk Üniversiteleri

 
Gelecek hafta okullar tatile giriyor, yaz tatili döneminde üniversitelerde, 'Çocuk Üniversite' programları açılabilir, okul öncesi çocukların üniversiteye erken yaşta adım atmaları sağlanabilir.

Çocuk Üniversiteleri kapsamında Dünya'da eğitim veren çok sayıda üniversite var. Özellikle, okul çağında çocukların öncelikle kendilerine doğru hedef seçmeleri ve belirledikleri hedefleri gerçekleştirebilecekleri üniversiteleri önceden tanımaları çok önemli.

Kuzey Amerika'da üniversiteler halka açık, okul yönetimleri farklı etkinlikler için öğrencileri üniversite içerisine getirebilir, ve çocuklar üniversite ortamını görebilir.  Çünkü, üniversitelerde güvenlik sistemi oldukça gelişmiş, toplum ve üniversite kaynaşması oluşmuş durumda.

Türkiye'de yaz döneminde üniversiteler, 'Çocuk Üniversiteleri' açabilir, çocukların ilgisini çekecek veterinerlik, spor veya yerbilimleri konusunda kısa dönemli programlar hazırlayabilir.  Genellikle, okullarda ailelere okul yönetimlerinin söyledikleri, 'yazı boşa geçirmesin' tavsiye önemli fakat en anlamlı vakit geçirebilecekleri alanlar üniversiteler.

Üniversiteler yazın tatile giriyor ve üniversite civarında öğrenci yurtları boş kalıyor.  Bu açıdan bakıldığında, 'Çocuk Üniversitesi' programları için oldukça ideal bir zaman ve geleceğe hazırlamakla yükümlü olduğumuz çocuklar için önemli bir buluşma noktası olabilir.



No comments:

Post a Comment

Malatya İli'nde 18 Eylül 2024 Depremi: Sismik Etkiler ve Toplumsal Sorumluluk

18 Eylül 2024 sabahı, saat 03:22'de , Türkiye'nin doğusunda bir kez daha sarsıldı. Malatya'nın 31 km güneydoğusunda , Çelikhan&...