Thursday, June 8, 2023

Üniversite - Meslek Odası Çalışma Modeli!

Okan Üniversitesi- TMMOB Jeofizik İstanbul Şube

Facebook günlük olarak hatırlatmalarda bulunuyor, bu açıdan Facebook unuttuklarımı hatırlatıyor. 1 Temmuz 2013 tarihinde, Okan Üniversitesi ile çok önemli bir işbirliği çalışması yapıldığını hatırlattı. Resimleri toplayıp, blogger sayfamda paylaştım. 'Akademik Meslek Odacılığı: Yeryüzü Örnekleri' konulu çalışma yapmak isteyenler olursa, umarım yararlı bir referans olur.

Üniversite-Meslek Odaları arasında ki işbirliğinin kuvvetli olduğu ülkelerde, meslek odası yöneticileri genellikle üniversitede çalışan öğretim üyeleri ve bilim insanları arasından seçilir. Bu şekilde, üniversite içinden akademisyenlerin mesleki gelişim, dayanışma ve markalaşma için mezunların gelişimine katkı sağlar. Aksi durumda ise üniversite-meslek odası işbirlikleri zayıftır, sonuç olarak mezunların gelişiminde üniversite içinde ki akademisyenlerin katkısı sınırlı kalır.

1 Temmuz 2013: TMMOB Jeofizik Odası İstanbul Şube ve Okan Üniversitesi arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında, Lisansüstü Programlarda %40 indirim alınmıştır.  Türkiye tarihinde, bu denli yüksek indirimi alan ilk meslek odası olmuştur.
İstanbul Ticaret Üniversitesi- TMMOB Jeofizik İstanbul Şube
7 Haziran 2013: TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Üyeleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Lisans Üstü programlarından İNDİRİMLİ faydalanacak. JFMO İstanbul Şube Üyesi Olanlara önemli bir fırsat sağlanmıştır. Ülkemizde, TMMOB çatısı altında bir ŞUBE İLK DEFA üyelerine ve yakınlarına Yüksek Öğretim İNDİRİMİ (%30'a kadar) sağlamıştır. Tüm üyelerimize hayırlı olsun.

    




No comments:

Post a Comment

İstanbul'da Deprem Risklerini Azaltma: Gelenek ve Teknolojinin Buluşma Noktası

İstanbul'un tarihiyle modernliğin buluştuğu bu büyülü şehirde, başka bir kesişim daha var - geleneklerle sürekli gelişen teknolojinin uy...