Saturday, July 15, 2023

Chat GBT: Konuşma dilinden Yazım diline dönüştürme!

 Derslerimin alt yazıları  @MicrosoftTeams

tarafından çok düzgün Türkçe olarak verilmiyordu. Bu nedenle, #ChatGBT komutu 

'Komut istemi: [   ]  alt yazı metnini, daha anlaşılır hale getir. Gereksiz tekrarları at.' 

kullandım.  Konuşma dilinden yazı diline çevirmesi başarılıydı.


ChatGBT üzerinden konuşmalarının yazı diline çevrilmesi oldukça yararlı ve bu nedenle, akademisyenlerin uzaktan eğitim üzerinden verdikleri derslerin yazı dili ile akademik not ortamına taşınması mümkün olabilecek.  Vakit alıyor fakat zaman ayırmaya değmez mi?

  • Sağlık Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nde ders veren bir akademisyen yerine kendini koy..  Konuşma metnini, Zaman bilgisi olmaksızın, metni kısaltmadan ve özetlemeden düz, akademik bir yazıya dönüştür.
  • Kendini Jeofizik profesörü yerine koy, Sağlık fakültesi hemşirelik bölümü öğrencileri için konuşma metinlerini, akademik metine çevirerek öğrenciler için ders notu oluştur, içeriğine göre farklı akademik başlıklar kullan. 
  • Sağlık fakültesi hemşirelik bölümünde ders veren bir akademisyen olarak hayal et. Metinde ele alınan konularla ilişkilendirilmiş sorular oluştur, çünkü öğrenciler bu sorulara cevap vermeye sorumlu olacaklar. Her soru için en az dört seçenek bulunmalıdır. Sınavlarda kullanılmak üzere çoklu seçenekli sorular hazırla, doğru şıkları yaz

Referans çalışma

Friday, July 14, 2023

Spor oyunları destekli tatil fırsatı geliştirir!

'Gezelim görelim, görelim öğrenelim' hedefini gerçekleştiren insan sayısının artması, hem ülkemizde hem de dünyada insanlar arasındaki paylaşımı ve birleştirici gücü yükseltecektir. 'Çok gezen mi çok okuyan mı?' sorusu yıllardır tartışılan bir konudur, ancak seyahatin içerisinde okuma, yaşama ve keşfetme fırsatları bulunmaktadır. Çok gezen ülkelerin, farklı kültürleri özümsemeleri, yeni motivasyonlarla ve taze umutlarla ülkelerine dönerek bu deneyimleri paylaşmaları mümkündür. Gezgin olma yolunda ilerleyelim ve gezgin ruhumuzu besleyelim.

The Cost of Staying True: The Struggle Between Humanity and Conscience 🌿

"It doesn't matter how good a person you are; you will be seen as the worst person the moment you make your first mistake." 📜...